Tole igrico smo dobili pri babici ta vikend. Lumpiju so polžki strašno všeč in zelo rad se igra z njimi.
Polžki pa niso samo luštni in krasnih barv, ampak so super priložnost za spoznavanje pravil pri družabnih igrah. Joj, kako z veseljem meče kocke in komentira katera 'lučka sveti' in potem premika polžke. Seveda gredo tudi malo po svoje, a nič zato. Kadar igrava skupaj, greva po pravilih in se sprašujeva, kateri polžek pride prvi do solate!
Res se mi zdi odlična igra, zelo preprosta in uporabna. Vzeli jo bomo tudi na morje, da nam bo krajšala čas ;)
Ne vem, če se jo pri nas kje dobi, sigurno pa obstaja kaj podobnega in zelo priporočam kakšno res preprosto igrico (ki jo morda lahko izdelate tudi sami) malo za urjenje potrpežljivosti, za upoštevanje pravil, koncetracijo (sledenje igri), motoriko-metanje kocke in še kaj :)
Dobrodošli na blogu Mami je doma! To je blog brez omejitev, na njem pa najdete veganske recepte, recepte brez glutena, nasvete in izkušnje za zdravo življenje, aktivnosti za otroke in mnogo več!
torek, 16. junij 2015
petek, 12. junij 2015
Rabarbarine rezine
Slastne rabarbarine rezine z malinami (za malo barve ;) )
Zelo preprost recept, brez glutena, zelo malo sladkorja in čudovitega okusa.
Sestavine:
110g riževe moke
110g koruzne moke
1 žličke sode
1 žlička vinskega kamna
80g trsnega sladkorja
50g stopljene kokosove maščobe
240ml vode
sok 1/2 limone
1 veliko steblo rabarbare
1 žlica trsnega sladkorja
pest zmrznjenih malin
Postopek:
Rabarbaro narežemo na manjše koščke ( 1x1x1cm približno)
Posujemo s sladkorjem, dodamo maline in premešamo.
Suhe sestavine premešamo v posodi, dodamo maslo in vodo z limono. Premešamo.
Vlijemo v pekač obložen s peki papirjem, malenkost mase pustimo za konec.
Potresemo z rabarbaro in malinami ter prelijemo s preostankom mase.
Pečemo v ogreti pečici naa 180 stopinjah, okoli 20 minut. Preverimo z zobotrebcem.
Malo ohladimo, narežemo in postrežemo.
Dober tek!
Zelo preprost recept, brez glutena, zelo malo sladkorja in čudovitega okusa.
Sestavine:
110g riževe moke
110g koruzne moke
1 žličke sode
1 žlička vinskega kamna
80g trsnega sladkorja
50g stopljene kokosove maščobe
240ml vode
sok 1/2 limone
1 veliko steblo rabarbare
1 žlica trsnega sladkorja
pest zmrznjenih malin
Postopek:
Rabarbaro narežemo na manjše koščke ( 1x1x1cm približno)
Posujemo s sladkorjem, dodamo maline in premešamo.
Suhe sestavine premešamo v posodi, dodamo maslo in vodo z limono. Premešamo.
Vlijemo v pekač obložen s peki papirjem, malenkost mase pustimo za konec.
Potresemo z rabarbaro in malinami ter prelijemo s preostankom mase.
Pečemo v ogreti pečici naa 180 stopinjah, okoli 20 minut. Preverimo z zobotrebcem.
Malo ohladimo, narežemo in postrežemo.
Dober tek!