Danes sem ponovno delala buhtlje, da ugotovimo, če je res taka razlika. Seveda je NI!
Absolutni zmagovalec izziva BUHTLJI so VEGANSKI buhtlji ;) (v resnici ne vedo kateri so kateri - ne po videzu, ne po okusu :) )
Zatorej z veseljem delim z vami recept za super mehke, penaste buhteljčke, ki bodo navdušili vsejede in sladkosnede :D
500 g bele moke
3 zvrhane žlice trsnega (svetlega) sladkorja
1 žlička soli
kvasni nastavek:
1 vrečka suhega kvasa
50 g stopljene margarine Vitaquell
topla voda po potrebi
3 kapljice eo limone (ali bio limonina lupinica)
V posodo odmerimo moko, sladkor, sol in psilium. Kokosovo mleko segrejemo, da je mlačno, dodamo kvas in pustimo, da se kvasovke aktivirajo.
V posodo z moko dodamo kvasni nastavek in maščobo. Zgnetemo testo (jaz sem gnetla z robotom), po potrebi dodamo toplo vodo, da dobimo voljno testo, ki se ne lepi preveč, je pa mokro in pocasto, vendar, ko ga z rokami oblikujemo v kroglo, ohrani obliko. Naoljimo in pustimo počivati eno uro.
Po vzhajanju, testo na pomokani površini zvaljamo 4-5 mm debelo. Razrežemo na približno enako velike kose in na vsakega položimo žličko trde marelične marmelade. Zavijemo, spodaj priščipnemo, da dobimo približno kroglico ter polagamo na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem in rahlo pomastili.
Vegansko testo
Levo: klasični Desno: veganski
Buhtlje pustimo še enkrat vzhajati, medtem pa ogrejemo pečico na 180 stopinj. Pečemo 25-35 minut oziroma do zlatorjave barve, po potrebi vmes obrnemo pekač.
Levo: veganski Desno: klasični
Malo ohladimo in previdno, ker marmelada je še vedno VROČA! :)
Ni komentarjev:
Objavite komentar