sobota, 12. september 2015

Veganski marmorni kolač

Hitra in enostavna sladica, ki poskrbi za dišečo kuhinjo in zadovoljne brbončice ;)

Sestavine imamo skoraj vedno pri roki, zato je primerna tudi kadar se nam mudi ali smo omejeni s sestavinami.

Torej, delamo dve masi, vsako posebej.

Svetla masa:
195g pirine moke
100g trsnega sladkorja
25g koruznega škroba (ali vanili puding praška)
1 žlička vinskega kamna
3/4 žličke sode
ščep soli
1 vanili sladkor

25g stopljene kokosove maščobe
240ml tople vode
1 žlica limoninega soka

Kakavova masa:
195g pirine moke
100g trsnega sladkorja
25g grenkega kakava
1 žlička vinskega kamna
3/4 žličke sode
ščep soli
1 vanili sladkor

25g stopljene kokosove maščobe
240ml tople vode
1 žlica limoninega soka

Suhe sestavine natehtamo vsake v svojo posodo in premešamo. Posebej odmerimo mokre sestavine in jih primešamo k suhim.

V namaščen pekač za šarkelj vlijemo najprej svetlo maso, na to pa še temno. Z nožem ali žlico naredimo marmorni vzorec.

Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj kakih 45 minut. Preverimo z zobotrebcem po 40ih minutah.

Ohladimo, narežemo in uživamo.









Dober tek!


2 komentarja:

  1. Super recept! sem ga zdajle preizkusila in čakam da se speče, ampak že zdaj izgleda super! <3

    OdgovoriIzbriši