Sestavine imamo skoraj vedno pri roki, zato je primerna tudi kadar se nam mudi ali smo omejeni s sestavinami.
Torej, delamo dve masi, vsako posebej.
Svetla masa:
195g pirine moke
100g trsnega sladkorja
25g koruznega škroba (ali vanili puding praška)
1 žlička vinskega kamna
3/4 žličke sode
ščep soli
1 vanili sladkor
25g stopljene kokosove maščobe
240ml tople vode
1 žlica limoninega soka
Kakavova masa:
195g pirine moke
100g trsnega sladkorja
25g grenkega kakava
1 žlička vinskega kamna
3/4 žličke sode
ščep soli
1 vanili sladkor
25g stopljene kokosove maščobe
240ml tople vode
1 žlica limoninega soka
Suhe sestavine natehtamo vsake v svojo posodo in premešamo. Posebej odmerimo mokre sestavine in jih primešamo k suhim.
V namaščen pekač za šarkelj vlijemo najprej svetlo maso, na to pa še temno. Z nožem ali žlico naredimo marmorni vzorec.
Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj kakih 45 minut. Preverimo z zobotrebcem po 40ih minutah.
Ohladimo, narežemo in uživamo.
Dober tek!
Super recept! sem ga zdajle preizkusila in čakam da se speče, ampak že zdaj izgleda super! <3
OdgovoriIzbrišiKrasno! Upam, da je dobro uspel! :)
Izbriši