petek, 2. oktober 2015

Klasika - špinača in pire krompir vegan style!

Moja (skoraj-bi-lahko-rekla) najljubša jed!

Tole je čisto enostavna veganska verzija, brez posebnosti, a vrhunska kombinacija. Ko otrok reče, da bi še, potem vem da je res dobro :)

Začnimo s krompirjem. Za naju skuham 4 srednje krompirje; olupim, narežem, osolim vodo... Medtem ko se krompir kuha pripravim špinačo. Če res nimam na voljo sveže, potem vzamem naturetine peletke sesekljane špinače. Svežo (150-200g) operem, grobo nasekljam in uporabim, zmrznjeno odtalim pred uporabo.

V kozico dam nekaj olja - olivno ali kokosovo, 3-4 žlice. Na to dam žlico pirine moke in premešam. Dodam špinačo in dobro premešam (sveža naj 'pade dol'), posolim in zalijem z ovsenim mlekom (okoli 2 dcl za začetek in dodajam po potrebi). Pokuham, da se lepo zgosti. Svežo običajno še malo spasiram s paličnim mešalnikom.

V tem času se tudi krompir že skuha, zato odlijem vodo, v krompir dam žlico kokosove maščobe in malo ovsenega mleka (lahko tudi drug rastlinski napitek).

Tik preden postrežem vmešam še malo riževe smetane za kuhanje in voila! :D




Ni komentarjev:

Objavite komentar