četrtek, 22. oktober 2015

Veganska kruhova štruca iz pečice

O veganskih kruhovih cmokih, kuhanih v vodi imam še vedno dvome, zato sem se lotila namesto kruhovih polpetov (veganski kruhov cmok popečen na malce kokosove maščobe) delat kruhovo štruco.

Postopek in sestavine niso ne vem kako nove ali kakšno odkritje, to je pač moja verzija, ki je bila presenetljivo dobra (še boljša naslednji dan, ko sem jo pogrela v toasterju)!

Količine so bolj 'na uč', ampak nič ne de, ker itak pečemo v pekaču, kjer je varno pred razpadom, ki bi grozil v vreli vodi.

Začnemo s kruhom. Naj bo kak dan star, lepše vpije tekočino. Narežemo ga na kocke in prelijemo z rastlinskim napitkom po izbiri.



Prepražimo eno nasekljano čebulo.



Čebulo dodamo h kruhu skupaj z začimbami (sol, kurkuma, rdeča paprika, zelena, bazilika, poper).


Dobro premešamo, po potrebi dodamo še tekočino in žlico chia semen. *



Oblikujemo v štruco, lahko si pomagamo s prozorno folijo, da maso fino stisnemo skupaj in oblikujemo.

Pečemo v rahlo naoljenem pekaču do lepe rjave barve. (Sestavine niso sporne, tudi če bi bile surove, zato je čas pečenja prilagodljiv.) Po vrhu med pečenjem premažemo z malo kokosove maščobe za hrustljavo skorjico.

*Namesto chia semen lahko damo nekaj žlic čičerikine moke.


2 komentarja:

  1. Super!! :) sicer mi je malo razpadla ampak še vseen odlična.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tako je pri kuhi in peki, včasih tudi ne rata (takih stvari seveda ne objavimo, hihi :) )

      Izbriši