torek, 27. oktober 2015

Bučna juha po moje

Ta čudovita oranžna jesenska juha je tako zelo preprosta, da tudi najhujšemu neveščemu kuharju uspe!

Navadno delam iz muškatne ali hokaido buče. Ljubša mi je muškatna, ima malo slajši okus, malo manj 'bučne' arome za moj okus.

Za kakih 5 krožnikov juhe vzamem eno manjšo hokaido ali 1/4 večje muškatne buče.

Sperem, olupim in narežem na kose. Če je pečica slučajno topla (ali planiram še kaj v pečici delat), dam bučo na pekač, začinim in spečem v pečici, sicer pa prepražim na kokosovi maščobi na štedilniku. Zalijem z vodo in še malenkost pokuham, da se buča zmehča.

Ko je kuhana odlijem nekaj vode in dodam rastlinski napitek - ovseni, mandljev... Vse skupaj zmiksam s paličnim mešalnikom in poskusim. Običajno še malo dosolim in postrežem z nekaj bučnega olja in semeni.

Odlično se zraven poda tudi kokosova smetana.

Juha iz buče je ena najbolj preprostih kar jih poznam in pride prav, ko smo na tesnem s časom.

Dober tek!


Ni komentarjev:

Objavite komentar