195g pirine moke
1 žlička pecilnega praška/vinskega kamna
malo soli
1 žlica naribane bio limonine lupinice
113g masla
130g trsnega sladkorja
2 jajci
vanili sladkor (ali malo postrganega stroka ali domač vanili sladkor)
120ml mleka (lahko tudi rastlinsko 'mleko')
skodelica malin in borovnic, če so zmrznjene jih ne odtalimo
ovseni kosmiči za posip
Moko, pecilni in sol ter limonino lupinico zmešamo. Postavimo na stran.
Maslo, ki naj bo sobne temperature, penasto vmešamo s sladkorjem - dodamo tudi vanili sladkor, če ga bomo uporabili (količino sladkorja lahko poljubno prilagajamo). Dodamo jajci eno po eno in za vsako dobro premešamo.
V to maso potem izmenično vmešamo en del moke, mleko in drug del moke.
Maline in borovnice potresemo z žlico moke (med peko zaradi tega ne potonejo na dno) in jih nežno vmešamo v maso.
Napolnimo modelčke za muffine, potresemo z ovsenimi kosmiči in v ogreti pečici pečemo 25-30 minut na 180 stopinj. Po potrebi prilagodimo čas pečenja. Preverimo po 20 minutah.
Dober tek!
Ni komentarjev:
Objavite komentar