Ko vidi, da se nekaj pripravlja hitro pove, da on potrebuje stol, da bo lahko pomagal in ga začne vztrajno potiskat proti pultu. Pristaviva stol, spleza gor, iz predala vzame žlico in začne mešat - karkoli pač lahko meša, tudi po prazni posodi.
Pripravila sva sestavine in začela delat.
Tortice sva dala v pečico in čakala, da se mufin speče. Ker so tortice v obliki mafinov so bili pač mafini polovico časa in polovico časa tortice.
Ko so se tortice spekle sva jih dobro ohladila, nato pa pripravila še ribezov preliv. Med pripravljanjem so male rokice veselo nosile v usta rdeče ribezove jagode, kljub temu, da so bile po komentarjih sodeč kisle.
RECEPT:
Podlaga:
120g polnozrnatih piškotov
žlica trsnega sladkorja
30g stopljenega kokosovega masla
Nadev:
500g pasirane skute
pol kisle smetane
3 jajca
100g rjavega trsnega sladkorja (če ste bolj sladkosnedi dodajte žlico ali dve)
Piškote zmeljemo in zmešamo s sladkorjem in maslom. V vsak papirček damo eno žlico piškotne mase in pogladimo z dnom kozarca. Skuto, kislo smetano, sladkor in jajca zmešamo in nadevamo v modelčke skoraj do polnega. Pečemo v pečici ogreti na 160 stopinj 30-40 minut. Pustimo, da se ohladijo na sobno temperaturo, nato hranimo v hladilniku.
Za preliv segrejemo poljubno količino ribeza, lahko tudi kakšno drugo sadje, dodamo žlico sladkorja, če je potrebno in malenkost vode. Prelijemo po torticah, serviramo.
Dober tek!
Ni komentarjev:
Objavite komentar