sreda, 17. september 2014

Prva pomoč: doTERRA

No pa smo ga staknili... Prvi prehlad to sezono, namreč. V ponedeljek sva bila celo popoldne zunaj in naokoli, v BTCju je kar precej pihalo.. kaj pa vem, nekje je nekaj pobral :(

Nič hujšega, rahlo zamašen nosek že zvečer, zato sem na mokro brisačko dala kapljico mešanice Breathe. Že po dveh urah se mu je nosek odprl toliko, da je lahko dihal.

Naslednji dan je bilo malo slabše, cel dan teklo iz noska,zato sem pridno namazala zjutraj in zvečer OnGuard na podplatke, na prsa pa Breathe. Mešanico sem primerno razredčila - 1 kapljico eteričnega olja z eno žlico baznega. Bazno olje je lahko kokosovo, če ni drugega, tudi olivno.

Noč je minila mirno, brez zbujanja, danes pa je nosek samo še malo zamašen. Skoraj nič ne teče ven, se pa sliši, da še ni čisto prehodno, zato moram reveža mučit še s fiziološko in babyvac-om.

Eterična olja uporabljam že nekaj časa, kako leto nazaj sem kupila svoji prvi dve flaški - Breathe in Baziliko. Zdaj pa imam že kar lepo zbirko olj. Nadomestila so vse farmacevtske pripravke in v lekarno nisem stopila že zelooo dolgo. So prva pomoč pri urezninah, odrgninah, prehladih, z njimi si pomagam tudi kadar imam 'napad' alergije, glavobol ali kak drug problem. Prav tako jih uporabljam med detoxom.



Skratka, odlična alternativa raznim lekadolom, aspirinom, antibiotikom, canestenom in podobnim 'zdravilom'.

Bodite zdravi!




Ni komentarjev:

Objavite komentar