Rahla, skoraj zračna je nastala tale tortica :) Pri postopku mi je že prejšnjič malo pomagala prijateljicca, tokrat pa sem res tudi z okusom hotela zadeti v polno.
Za podlago potrebujemo:
10 veganskih piškotov z amarantom in chia semeni iz Hoferja - zdrobimo
3-5 žlic kokosovega olja - da je masa mokra in jo zlahka pritisnemo v dno pekača (premer 20 cm)
Krema z mangom
2 manga, olupimo in narežemo, damo v blender
2/3 pločevinke kokosovega mleka - zmešano, da je krema enotna in mazava (malo pustimo za vzorček na vrhu)
3 žlice agavinega sirupa
agar
Za agar sem vzela pol deci vode in 2 žlički agarja, to se kuhala toliko časa, da se je popolnoma raztopil. Približno 2/3 sem zlila v blenderz mangom.
Vse zgornje sestavine zblendamo do gladkega in zlijemo na podlago. (ob strani sem dala pekipapir za lažje odstranjevanje oboda)
Po kremi razporedimo nekaj malin - po želji.
V preostanek kokosove kreme zlijemo malo agarjeve vode, ki smo jo pustili (nisem porabila vsega, ker sem nakuhala za 1 liter tekočine) - 3 žlice je bilo dovolj, pa dodamo še malo agavinega sirupa. Zmešamo in dodamo na kremo v pekač, da pokrijemo maline in ustvarimo marmornat vzorček.
Vse skupaj v hladilnik čez noč ali vsaj za kakih 6 ur.
Okrasila sem s trakci manga, nekaj grozdnih jagod Izabele in metinih listkov :)
Torej, pomembno - približno izmerite koliko ml pride manga in kokosove kreme in sorazmerno dodajte agar mešanico :) Poskusite kremo in jo sladkajte po vašem okusu, meni je všeč manj sladko, da čutim sadje in je osvežilno :)
mmm, tole pa res zveni zeloo njami.
OdgovoriIzbriši