petek, 14. oktober 2016

Ajdovo-pirini rogljički

Ta ajdova moka mi še vedno ni dala miru in sem se lotila še nečesa :)

Zamesila sem kvašeno testo. Zmešala sem ajdovo in pirino moko, kakih 400 gramov je bilo obojega skupaj, rahlo več ajdove kot pirine. Dodala sem žličko sladkorja, žličko soli, paket suhega kvasa, toplo kokosovo mleko (tisto doma narejeno), malo repičnega olja in pustila, da se gnete dobrih 5 minut. Testo je bilo lepo, gladko, odstopalo od posode in ostalo v kepi.

Torej za testo:
400 g moke (250 ajdove, 150 pirine)
1 žlička trsnega sladkorja
1 žlička soli
1 zavitek suhega kvasa
2-3 žlice repičnega olja
200 ml toplega kokosovega mleka (domače)
(plus topla voda po potrebi)

Testo je lepo vzhajalo kako uro, nato pa sem ga obrnila na pomokano podlago za valjanje. Zvaljala sem en večji pravokotnik in narezala. Trikotniki za rogljičke naj bodo zelo dolgi, tako bo rogljiček imel veliko lepih zavojev :)

Za nadev sem dala kokos, ki je ostal od kokosovega mleka, malo kokosovega sladkorja in mango. Mango je bil super, kokos pa nekako ni šel zraven :) Tako da naslednjič (in tudi vam svetujem) raje uporabim lešnikovo ali orehovoo filo, če pa najdem rožiče kje, pa še raje to :) Na testo damo eno veliko žlico in potem s prsti lepo zavijemo notri in do konca zarolamo rogljiček. Vzhajamo še enkrat vsaj dokler se ne ogreje pečica.

Pečemo na 180 okoli pol ure. Po pečenju premažemo z malo kokosovega olja - so rahlo hrustljavi ob robovih.


Potresla sem jih še s sladkorjem v prahu, ker v testo nisem dala skoraj nič sladkorja :)


Ni komentarjev:

Objavite komentar