petek, 4. november 2016

Čebulna juha

Joj, če nisem že leta gledala te juhe po internetu in na youtube-u, pa se do zdaj nisem spravila zraven :) Zadnjič pa se je doma znašla večja količina čebule in sem si rekla: to je znak. Zdaj moram to probat! In sem res zrezala kakih 6 velikih čebul. Za okoli 3 krožnike :)



To je bila navadna čebula z rjavim olupkom.

Začela sem jo počasi pražiti na malo olivnega olja. Pripravila sem si en liter vode z eno raztopljeno bio zelenjavno jušno kocko. Čebula tudi spusti nekaj vode, zato sem začela dodajati zajemalke ko je tekočina povrela, vsakič ko povre dodam malo in stalno mešam na nizki temperaturi. Vmes opažam, kako čebula spreminja barvo, postaja mehka in že skoraj razpada. Postopek ponavljamo kake pol ure oziroma dokler se nam ne nakuha kremasta lepo rjava juha. Po želji obogatimo s svežimi začimbami, dodamo še sol in poper po potrebi.

Zraven postrežemo sveže pečen Potegni-narazen-kruh ali hrustljavo popečene kruhke.


Tole je prvi poskus fotografiranja, pa nisem bila zadovoljna. Barva juhe mi je sicer veliko bolj všeč kot pri drugi rundi, ki je dosti temnejša, saj sem na začetku na previsoki temperaturi čebulo preveč prepražila. Kljub temu je bila dobra :)





Z drugim poskusom sem bolj zadovoljna, vsekakor pa nujno rabim lepe krožnike za juho! Predlogi dobrodošli ;)

2 komentarja:

  1. Za krožnike lahko greš v Snagin CPU (center ponovne uporabe) pa si nabereš po enega iz različnih obdobij 20. stoletja za različne "hranske stajlinge". :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. O tole je pa res super ideja! Hvala,bom šla pa res pogledat! :)

      Izbriši