sreda, 12. november 2014

Cvetačna juha (veganska, brez glutena)

Za dva velika in enega manjšega jedca potrebujemo:

1 čebulo
pol večje cvetače
2 dcl nesladkanega riževega napitka
sol
ščepec kurkume
malo bazilike
3-4 zvrhane žlice prosenih kosmičev (lahko namočimo za kakšno uro)
kokosova maščoba

Čebulo nasekljamo in prepražimo (na suho, lahko na žlički olja ali vode), dodamo narezano cvetačo, začinimo in zalijemo z nekaj vode. Pustimo, da zavre in dodamo prosene kosmiče. Kuhamo še kakih 10 minutk oziroma preverimo cvetačo - naj bo čvrsta, a kuhana. Če imamo v loncu veliko vode, jo nekaj odlijemo, če je povrela toliko, da ne prekriva več cvetače, pa kar dolijemo rižev napitek in dodamo žlico kokosove maščobe. Grobo pretlačimo in poskusimo, po potrebi dodamo sol in postrežemo.

Hitra in enostavna juhica, pogreje želodček in brbončice ;)

Dober tek!


Ni komentarjev:

Objavite komentar