torek, 12. julij 2016

Jedilnik 24.dan (Izziv z Mami je doma)

Zajtrk: smoothie z domačimi ameriškimi borovnicami, indijskimi oreščki, banano, ingverjem, plus camu camu in B12
kava z ovsenim mlekom
Malica: borovnice
Kosilo: vegi pita z listnatim testom - 1 paket veganskega listnatega testa (hofer), pol čebule, 1 korenček, dve manjši bučki, 1 skodelica namočene rdeče leče. Čebulo prepražimo, dodamo korenček in začinimo s soljo, poprom, kurkumo in svežo baiziliko. Dodamo lečo in bučko ter zalijemo z vodo (da je pokrito, po potrebi dodajamo). Kuhamo, da se leča skoraj popolnoma skuha, potresemo z žlico pirine moke in premešamo, zalijemo, če je treba, da se zgosti in naredi malo omake. V pekač premera 22-23 cm položimo izrezan krog listnatega testa, zapolnimo s koščki kjer je treba. Razporedimo mešanico z lečo in zelenjavo, iz ostankov testa pa izrežemo različne oblike in jih položimo na vrh. Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinjah, nekje 30 minut, da je testo lepe zlatorjave barve.
joga 15 minut
Malica: kakavovo ovseni piškotki (recept kmalu), kava
Večerja: malo pite od kosila










-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Presenečenje za VSE, ki spremljate izziv in preberete moje objave in pametovanja do konca :) Če še nimate svoje knjigice Vsakdanja peka brez jajc in mleka, jo lahko zdaj naročite po posebni znižani ceni 7 EUR + poštnina (skupaj torej 8,50 EUR). Naročilo lahko oddate na mail: mamije.doma@gmail.com ali v inbox (zasebno sporočilo) na FB strani Mami je doma. Akcija traja do konca izziva.

Ni komentarjev:

Objavite komentar