Praznični kokosov venec & Čokoladno ingverjevi vozli
Sestavine za testo:
450 g moke
300 ml kokosove vode
30 g kokosovega olja
2 žlici trsnega sladkorja
Pol žličke soli
1 suhi kvas
30 g pravega kakava
Pol večje banane
Kokosov namaz:
140 g navadne kokosove moke
30 ml kokosove vode
2 žlici trsnega sladkorja
30 ml javorjevega sirupa
100 ml tople kokosove kreme iz pločevinke
Vanili
Čokoladni namaz za
vozle:
60 g temne čokolade
3 žlice trsnega sladkorja
2 žlici kokosovega sladkorja z ingverjem
Navodila:
Suhe testavine odmerimo v posodo. Banano gladko zmiksamo s
kokosovo vodo in dodamo skupaj z oljem v posodo. Zamesimo gladko testo, ki pa
bo malo lepljivo. Malo ga naoljimo in pustimo vzhajati na toplem eno uro.
Vzhajano testo razdelimo na polovico.
Prvo polovico na rahlo pomokani površini razvaljamo v
pravokotnik, debel do pol centimetra. Pripravimo kokosov namaz – zmešamo vse
sestavine in ga enakomerno razporedimo po čokoladnem testu. Zavijemo daljšo stranico in po dolgem
prerežmo na pol. Obe polovici
obrnemo navzven, da je kokosovo polnilo razkrito na vrhu. Prelagamo en konec čez drugega in oblikujemo venec. Konce
zataknemo skupaj in na pekaču
obloženem s peki papirjem pustimo pokrito vzhajati še najmanj pol ure.
Drugo polovico testa prav tako na pomokani površini razvaljamo
v večji pravokotnik. Ta naj
bo precej tanjši, dva do tri milimetre. Za namaz stopimo čokolado in jo premažemo čez polovico testa. Enakomerno posujemo s
sladkorjem (če želimo bolj sladko damo žlico ali dve sladkorja
zraven), čez to posujemo še dve žlici kokosovega
sladkorja z ingverjem ali malo ingverja v prahu. Nenamazano polovico testa
preložimo čez čokolado in narežemo na trakove široke 2 cm. Vsak trak na
podlagi zvijemo v spiralo in potem navozlamo okoli prstov, da dobimo ‘vozel’.
Odlagamo na pekač obložem s peki papirjem in
vzhajamo še pol ure. Pečico
ogrejemo na 180 stopinj in potico pečemo 35-45 minut, vozle pa 25-30. Pečene premažemo s kokosovim oljem.
Ker je ostalo še nekaj stopljene čokolade smo si privoščili še slastno vročo čokolado ;)
Dober tek!
Ni komentarjev:
Objavite komentar