nedelja, 27. december 2015

Kokosova kremna pita

Zelo preprosta sladica, malo spominja na kake kremšnite z okusom kokosa...

Potrebujemo:
1 paket listnatega testa (vegansko)
450 ml kokosovega mleka
45 g koruznega škroba
2 vanili sladkorja
4 žlice trsnega sladkorja
360 ml kokosove moke (popražene)

kokosova smetana (250 ml)
sladkor v prahu

Listnato testo obrežemo v krog in damo v pekač premera 20-22 cm. Super se obnese manjši pekač za pito. Malo ga obtežimo in spečemo.

400 ml kokosovega mleka segrejemo, posebej zmešamo preostalih 50 ml kokosovega mleka s škrobom in zakuhamo kot puding, dodamo tudi sladkor - trsni in vanili. V 'puding' vmešamo še eno skodelico (=240 ml) popražene kokosove moke; popražimo jo lahko v ponvi na suho ali na peki papirju v pečici, da dobim malo barve in lepo zadiši. Vse skupaj vlijemo v pečeno listnato testo in pustimo da se ohladi. Najbolje vsaj 3-4 ure ali čez noč.

Kokosovo smetano (kokosova krema iz pločevinke) zmešamo z žlico sladkorja v prahu, če ni sladkana in razporedimo po vrhu. Potresemo s preostalim praženim kokosom in postrežemo.

Dober tek!


Ni komentarjev:

Objavite komentar