petek, 6. november 2015

Domači veganski Berni

Ali kokosov kolaček v obliki medvedka s čokolado :)

Bolj zdrava varianta od tiste v plastičnem ovitku, preprosta priprava in preproste sestavine. Garantiran uspeh.

Za pripravo medvedkov potrebujemo:
195g pirine moke
25g škroba ali vanili puding praška
65g rjavega sladkorja čim boljše kvalitete
80g kokosove moke
2 paketka vanili sladkorja (ali domačo verzijo)
1 žlička pecilnega praška
1/2 žličke sode bikarbone

240 ml kokosovega mleka
50g kokosove maščobe, v tekoči obliki
sok pol limone


Suhe sestavine natehtamo v eno posodo, mokre odmerimo posebej. Medtem ko tehtamo, naj se nam pečica segreje na 180 stopinj Celzija. Sestavine združimo, dobro premešamo, ampak ne preveč, samo toliko, da je masa enotna zmes.



 


Maso nadevamo v pekač (če nimamo medvedkov lahko uporabimo tudi pekač za muffine ali kaj drugega podobne velikosti), ne prepolno, saj medvedki oziroma kolački kar precej narastejo. Iz te mase sem dobila 23 medvedkov (ali nekje 16 muffinov).


Pečemo okoli 20 minut, preverimo po 15 minutah.

Kolačke damo iz pekača in pustimo, da se ohladijjo.


Medtem pripravimo čokolado. 50g čokolade stopimo v mikrovalovni ali nad soparo, lahko dodamo malo kokosove smetane (1-3 žlice), da se ne bo strdila.


Čokolado malo ohladimo, nadevamo v vrečko za brizganje z nastavkom in nabrizgamo v medvedke ali kolačke.






Za super malico lahko dodamo še kokosovo vodo ali kak drug napitek.

Dober tek!
** Pekači so bili darilo, kupljeni pa v kitajski trgovini.

3 komentarji: