petek, 2. oktober 2015

Veganski brownie z višnjami

Kdor je poskusil tole, je bil navdušen. Garantiram. Čokoladno, sočno, nebeško. 

SESTAVINE:
120g kvalitetne temne čokolade, 

80g kokosove maščobe,
20g pravega kakava v prahu,
 

80g sladkorja,
1 vanili (pol stroka, vanili sladkor, vanili esenca..),
1 banana,
95 g pirine moke,
ščepec soli,
1 čajna žlička pecilnega/vinskega kamna,
pol čajne žličke sode,
tri žlice zmletega kokosa (ostanki od kokosovega mleka, lahko tudi od mandljevega ali lešnikovega, kokosova moka),
120ml vode,
višnje iz kompota.
 

POSTOPEK:
1) čokolado stopimo in damo na stran
2) v posodo stehtamo moko, sladkor, ščep soli, kakav, pecilni. sodo
3) banano gladko zmiksamo skupaj z vodo in zmletim kokosom

4) skupaj zmešamo kokosovo maščobo, bananino mešanico in čokolado
5) dodamo suhe sestavine in premešamo, masa naj bo bolj tekoča kot gosta
6) maso vlijemo v pekač obložen s peki papirjem
7) potresemo z višnjami iz kompota (odcejene in rahlo osušene)
8) pečemo v pečici, ogreti na 180, 30 minut.


Ohladimo toliko, da se ne opečemo in gremo na delo :) Ker so zelo sočni in 'fudgy' se tudi v hladilniku ne bodo izsušili, zato jih lahko tam hranimo kak teden in uživamo osvežilno hladne.

Dober tek!

1 komentar:

  1. Pozdravljeni, a lahko kako drugo moko? Brezglutensko (heljdino, koruzno, rižino) Lp

    OdgovoriIzbriši