Potrebujemo:
200 g pirine moke Žito
200 g polnozrnate pšenične moke Žito
2 žlički suhega kvasa
1 žlička soli
2 žlici olivnega olja
200-300 ml tople vode
pol žličke trsnega sladkorja
3 žlice mešanih semen Natura
Iz vseh sestavin zamesimo testo, vodo dodajamo previdno in po potrebi, da ni testo preveč pocasto. Gnetemo najmanj 5 minut. Ko je testo gladko in voljno, ga oblikujemo v kroglo in naoljimo. Pokrijemo s prozorno folijo in pustimo vzhajati približno 1 uro nekje na toplem.
Iz vzhajanega testa z naoljenimi rokami oblikujemo majhne kroglice, jaz sem dobila 11 bombetk premera 7-8 cm.
Kroglice postavimo na pekač obložen s peki papirjem in pokrijemo. Vklopimo pečico in pustimo, da se zagreje na 180-190 stopinj Celzija. V tem času bodo bombetke še drugič rahlo narasle, nato jih damo v pečico in pečemo 25-30 minut. Ponavadi preverim po 20 minutah in ocenim koliko še potrebujejo. Če jih bomo pekli na nižji temperaturi bo skorjica malo mehkejša.
Bombetke ohladimo in uporabimo za burger skupaj s temile krasnimi ajdovimi polpetki.
Dober tek!
Kaj pa kvas?
OdgovoriIzbrišiKaj pa brez semen, bi šlo?
OdgovoriIzbriši