ponedeljek, 11. januar 2016

Pica!

Picoljubi imamo najbrž skoraj vedno voljo, da pico spečemo doma, točno tako kot nam je všeč... Mi smo se tokrat lotili naše klasike. Pirino testo, paradižnikova omaka, koruza, šampinjoni, sir (veganski, če se ga najde, če ne pa preskočimo). 

Sem pa sicer na pico dala še marsikaj drugega, v sezoni niso manjkale bučke, sveža paprika in paradižnik, občasno dodam rukolo ali špinačo čisto na koncu, cvetača, brokoli, melancani, čebula... ni da ni. Na pico paše skoraj vse!

Receptov za testo je ogromno, jaz pa delam približno takole:
500 g pirine moke Žito
1 suhi kvas
1 žlička rjavega sladkorja
1 zvrhana žlička soli
2 žlici olivnega olja
250-350 ml tople vode
Iz sestavin zgnetemo voljno in gladko testo, oblikujemo v kroglo, naoljimo in pustimo vzhajati kako uro.



Medtem ko testo vzhaja lahko pripravimo paradižnikovo omako - eno pločevinko (400 ml) paradižnika spasiramo skupaj z začimbami Maestro - origano, bazilika, rdeča paprika, poper in seveda nekaj soli. Dodala sem tudi bio vegeto.



Šampinjoni so nam še posebej všeč, če jih preden jih damo na pico, prepražimo, tako da očistim, narežem, začinim in prepražim še šampinjone, potem pa začnemo. Otrok se sestavin naje že med pripravljanjem - poskusi vse od omake, koruze, sira... in tudi pohvali ;)


Kadar ostane kaj testa pa naredim še žepke, ki dostikrat počakajo do naslednjega dne in jih imava s škratom za malico. Njami!











Ni komentarjev:

Objavite komentar