petek, 7. november 2014

Veganski ajdovi kruhki brez kvasa

Ultra hitri in ultra enostavni! In ultra zdravi :)

Potrebujemo:
100g ajdove moke
160g pirine moke
1 žlička soli
1 1/2 žličke pecilnega/vinskega kamna
50g kokosovega masla
130 ml ovsenega mleka

Ajdovo moko poparimo in pustimo, da se ohladi.

Dodamo pirino moko, v katero smo že vmešali sol in pecilni skupaj z maslom - maslo naj bo trdo, narežemo na majhne koščke in pretlačimo z vilicami v moko.

Dodamo tekočino in dobro zmešamo.

Ne gnetemo! Premešamo samo toliko, da nastane testo, nič hudega, če je kaka grudica, kak košček masla. Tudi ajdova moka ostane v kosih, a ko se speče... Mmmmm, božansko!

Torej maso oziroma testo potapkamo z rokami na delovno površino in izrežemo kroge - lahko oblikujemo tudi z rokami. Polagamo na pekač, blizu skupaj.

Pečemo 20 minut v ogreti pečici na 180 stopinj.


Za osnovno verzijo vzamete 260g pirine moke in 240 ml ovsenega mleka, ostalo kot zgoraj.


Odlična rešitev kadar nimamo kruha ali kvasa ali časa.. :)

Dober tek!

Ni komentarjev:

Objavite komentar