četrtek, 11. avgust 2016

Ratatoille s svežimi kruhki brez kvasa

Ratatuj sem samo prvič delala po receptu, potem pa vedno na pamet in po svoje. To je moja najljubša jed v sezoni bučk, paradižnika in jajčevcev.

Pa kar preidimo k stvari. Potrebujemo:

2 bučki
1 melancan
2 čebuli
2 stroka česna
4 paradižnike
sol
poper
malo rdeče paprike
bazilika
origano


Čebulo sesekljamo in prepražimo, dodamo česen proti koncu, da ne zagreni. pomešamo in dodamo melancane (narezano na kocke, posoljeno, da spustijo vodo, splaknjeno) ter bučke (postopek enak kot za melancane) - malo podušimo. Medtem zavremo lonec vode in vanjo za minutko potopimo paradižnike. nato jih olupimo in narežemo ter dodamo k ostalemu. Začinimo, premešamo in pokrijemo. Na zmernem ognju kuhamo 30-40 minut, vmes po potrebi dolijemo malo vode. Poskusimo in dodamo še začimbe, če je treba.

Kruhki:
1 skodelica pirine moke
1 skodelica sojinega jogurta
2 žlici olivnega olja
1 žlička pecilnega praška Biovegan
pol žličke soli
malo vode na strani
pol žličke kurkume
1 žlička origana

Moko zmešamo s soljo in pecilnim, dodamo jogurt in olje, po potrebi malo vode, zmešamo v pacasto testo. Potresemo s kurkumo in origanom, na hitro pomešamo, da se pozna rumena marmorna sled od kurkume. Oblikujemo manjše kroglice in spečemo v pečici na 180 stopinjah. Takoj ko so pečeni jih premažemo s kokosovim oljem.


Postrežemo s kupčkom svežega peteršilja.



Dober tek!

Ni komentarjev:

Objavite komentar