četrtek, 26. november 2015

Sestavljanke Lightning McQueen

Tole je škratu padlo v oči, ko sva bila v trgovini. Tako navdušeno je pritekel in mi povedal: Tam je pa Lightning McQueen! Vprašam: Kje? Pravi: Tam na knjigi!!!

In sva šla pogledat. Zdela se mi je prav luštna reč. Lik, ki mu je všeč, notri pa sestavljanke. Spodbujanje spretnosti malih prstkov, fina motorika, zaznavanje različnih oblik in ujemanja. Super stvar.

Vprašala sem ga, če bi on imel tako knjigo. Z navdušenjem pritrdi in šla je z nama. Res je bila prava odločitev. Sestavljanke je sestavil že večkrat, z malo pomoči, malo prigovarjanja, da na silo ne gre, malo razlaganja, kaj opazujemo, ko iščemo kam določen košček paše... In vsakič  bolj opazi kako in kaj.

Ker pa take stvari pri nas nikoli nimajo samo enega namena, so bili koščki hitro tudi tovor za tovornjak in 'smeti' za v kanto in podobno. Ampak seveda, ko je igre konec, je treba sestavljanko sestavit in pospravit v knjigo, da se zmečka, izgubi ali uniči. In vsakič, ko jih je razstavil sva potem tudi sestavila nazaj. Super zadeva za malo denarja.



Ni komentarjev:

Objavite komentar