četrtek, 16. junij 2016

The naked cake - torta nagica na hitro

Ideja je nastajala že nekaj časa, a realizacija ponavadi čaka na primeren trenutek. To se je zgodilo danes. Včeraj zvečer sem si natehtala suhe sestavine, danes dodala mokre in na hitro v pečico za 10-15 minut.

Torej:
230 g moke (pirina)
90 g trsnega sladkorja
30 g kokosove moke (tista navadna, ne fino mleta)
1 žlička vinskega kamna
3/4 žličke sode bikarbone

sok pol limone
sok pol pomaranče
+ toliko rastlinskega napitka da znese skupaj 280 ml
40 ml kokosovega olja

Zmešamo in razporedimo na peki papir v velik pekač - od pečice.  Razmažemo na tanko in enakomerno, potolčemo po pultu, da se masa malo zravna. Spečemo na 180 stopinjah, 10 - 15 minut.

Ohladimo in razrežemo na 3 približno enako široke kose. Biskvit močimo z rastlinskim napitkom (ali kompotom).

Za nadev:
350 ml (približno) kokosove smetane za stepanje Soyatoo
4 marelice
1 banana

Kokosovo smetano stepemo in namažemo na biskvit. Na smetano narežemo marelice in prekrijemo z biskvitom št.2. Ponovno namočimo, namažemo s smetano in narežemo banano, prekrijemo  z bskvitom št.3 in okrasimo po navdihu. Jaz sem dala malo smetane, nekaj rezin melice in sesekljane piškote s čokolado (Hofer, veganski).

Sadje po želji zamenjamo, krasno bi se ujelo tudi z jagodičevjem in drugim poletnim sadjem :) Poveganjena navadna smetanovo-sadna torta. Klasika ;)






Ni komentarjev:

Objavite komentar