sobota, 2. julij 2016

Jedilnik 12.dan (Izziv z Mami je doma)

Zajtrk: Smoothie z banano, mangom, pomarančo, avokadom
Kava z ovsenim napitkom
Malica: 2 jabolki
Sprehod 1 ura
Kosilo1: mešana zelena solata s sezamom in bučnimi semeni
Kosilo: pečen krompir, kuhano korenje in kuhan brokoli
Kava z lešnikovim napitkom
Malica: Banana, jabolko
Večerja: brezglutenski ajdovi ponvičniki
joga 15 minut
Večerja 2: sendvič (štručka s semeni, humus,  rdeča pesa, dimljen tofu (še iz istega paketa kot zadnjič), kodrolistni ohrovt)

Teža: 61,1 kg (okoli poldneva), sem bila presenečena, ker se mi zdi da kar precej pojem.

Nasvet:
Na zavrzite avokadove koščice
Meso avokada je zdravo, polno vitaminov, mineralov in nenasičenih maščobnih kislin. To vemo že dalj časa. Mnogi pa ne vedo, da je zdrava tudi avokadova koščica.
Tudi koščica namreč vsebuje hranilne snovi, zato je ne zavrzite, piše
1. Krepi imunski sistem
Snovi v koščici avokada lajšajo simptome bolezni in odpravljajo vnetja. Aminokisline v koščici zmanjšujejo raven holesterola, antioksidanti in flavonoli pa ščitijo pred virusi in bakterijami ter preprečujejo bolezni prebavil.
Najprej koščico olupite, nato pa jo nastrgajte ali narežite na majhne koščke ter jo dodajte obroku, na primer v solato, otrobe ali smoothie. Koščico lahko prej tudi popražite.
2. Čaj za hujšanje
Nastrgano koščico prelijte z vročo vodo. Čaj, poln aminokislin, bo pomagal pri topljenju maščobnih blazinic.
3. Pasta za kožo in lase
Zaradi aminokislin koščica pozitivno vpliva tudi na kolagen v koži. Nastrgano koščico prelijte z nekaj vode in pasto nanesite na kožo. Tako se boste znebili aken. Iz koščice si lahko naredite tudi masko za lase, in sicer tako, da nastrgani koščici dodate kokosovo ali ricinusovo olje (zapisala A.Č.)





-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Presenečenje za VSE, ki spremljate izziv in preberete moje objave in pametovanja do konca :) Če še nimate svoje knjigice Vsakdanja peka brez jajc in mleka, jo lahko zdaj naročite po posebni znižani ceni 7 EUR + poštnina (skupaj torej 8,50 EUR). Naročilo lahko oddate na mail: mamije.doma@gmail.com ali v inbox (zasebno sporočilo) na FB strani Mami je doma. Akcija traja do konca izziva.

Ni komentarjev:

Objavite komentar