nedelja, 13. december 2015

Kaki piškoti (brez glutena)

Kaki piškoti? Ja taki piškoti! Berite dalje, če vas zanima še en  recept, brez glutena ;)

Za dva pekača (okoli 25 piškotov) potrebujemo:

155 g riževe moke
45 g vanili puding praška (brez glutena)
60 g kokosove moke (navadna)
1 žlička vinskega kamna
pol žličke sode bikarbone

150 g kakijeve kaše (kaki gladko zmiksamo z žličko limoninega soka)
pol žličke cimeta
55 g stopljenega kokosovega olja Cobio
80 g trsnega sladkorja

Suhe sestavine natehtamo v posodo. Pripravimo kakijevo kašo, jo zmešamo s sladkorjem in oljem, počakamo, da se sladkor malo stopi (toplo kokosovo olje pomaga).
Prilijemo kašo k suhim sestavinam in premešamo, testo se kar hitro naredi. Postavimo v hladilnik ali ven za 1 uro.
Oblikujemo kroglice velikosti manjšega oreha in jih polagamo na pekač obložen s peki papirjem. Ponovno ohladimo - kakih 15 minut, ta čas se nam ogreje pečica na 170 stopinj. Kroglice pečemo do 15 minut, da ostanejo znotraj še mehke, zunaj pa dobijo mini razpokice in krasno zlato oranžno rjavo barvo :)


Masa je primerna tudi za valjanje in izrezovanje z modelčki. Valjala sem na škrobu, piškoti z modelčki se niso razlezli niti narasli, edino pekla bi jih pri 160 in budno spremljala, saj so bili ob robovih kar hitro malo preveč pečeni :) Ostanejo pa malo mehkejši, ob robovih hrustljavi.




 Dober tek!


2 komentarja:

  1. Super recept! In bolj na mestu ne bi mogel biti,saj sem ravno danes iskala dober recept za piskote iz rizeve moke!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, predlagam, da poskusite še tegale ;) http://mamijedoma.blogspot.si/2015/12/cokoladni-piskoti-brez-glutena.html

      Izbriši