sreda, 23. december 2015

Kokosova potica s čokoladnim testom

 
Praznični kokosov venec & Čokoladno ingverjevi vozli

Sestavine za testo:

450 g moke

300 ml kokosove vode

30 g kokosovega olja

2 žlici trsnega sladkorja

Pol žličke soli

1 suhi kvas

30 g pravega kakava

Pol večje banane

Kokosov namaz:

140 g navadne kokosove moke

30 ml kokosove vode

2 žlici trsnega sladkorja

30 ml javorjevega sirupa

100 ml tople kokosove kreme iz pločevinke

Vanili

Čokoladni namaz za vozle:

60 g temne čokolade

3 žlice trsnega sladkorja

2 žlici kokosovega sladkorja z ingverjem




Navodila:

Suhe testavine odmerimo v posodo. Banano gladko zmiksamo s kokosovo vodo in dodamo skupaj z oljem v posodo. Zamesimo gladko testo, ki pa bo malo lepljivo. Malo ga naoljimo in pustimo vzhajati na toplem eno uro. Vzhajano testo razdelimo na polovico.

Prvo polovico na rahlo pomokani površini razvaljamo v pravokotnik, debel do pol centimetra. Pripravimo kokosov namaz – zmešamo vse sestavine in ga enakomerno razporedimo po čokoladnem testu. Zavijemo daljšo stranico in po dolgem prerežmo na pol. Obe polovici obrnemo navzven, da je kokosovo polnilo razkrito na vrhu. Prelagamo en konec čez drugega in oblikujemo venec. Konce zataknemo skupaj in na pekaču obloženem s peki papirjem pustimo pokrito vzhajati še najmanj pol ure.

Drugo polovico testa prav tako na pomokani površini razvaljamo v večji pravokotnik. Ta naj bo precej tanjši, dva do tri milimetre. Za namaz stopimo čokolado in jo premažemo čez polovico testa. Enakomerno posujemo s sladkorjem (če želimo bolj sladko damo žlico ali dve sladkorja zraven), čez to posujemo še dve žlici kokosovega sladkorja z ingverjem ali malo ingverja v prahu. Nenamazano polovico testa preložimo čez čokolado in narežemo na trakove široke 2 cm. Vsak trak na podlagi zvijemo v spiralo in potem navozlamo okoli prstov, da dobimo ‘vozel’. Odlagamo na pekač obložem s peki papirjem in vzhajamo še pol ure. Pečico ogrejemo na 180 stopinj in potico pečemo 35-45 minut, vozle pa 25-30. Pečene premažemo s kokosovim oljem.



Ker je ostalo še nekaj stopljene čokolade smo si privoščili še slastno vročo čokolado ;)


Dober tek!






Ni komentarjev:

Objavite komentar